Idag tänkte jag dela ett enkelt och supergott recept på choklad proteinpannkakor! perfekt att kasta ihop efter träningspasset eller till lite lyxigare frukost.

 

Ingredienser:

  • 1 Dl havregryn
  • 1,5 Dl valfri mjölk
  • 1 Dl kasein*
  • 0,25 Dl vassle
  • 1 Tsk bakpulver
  • 1,25 dl äggvita

Gör så här:

  1. Blanda allt i en bunke och mixa det helt slätt med en stavmixer, har du ingen stavmixer funkar det precis lika bra med en matberedare med knivblad. Alternativt kan du köpa havremjöl och bara blanda ihop.
  2. I dessa hade jag både chokladsmakande kasein och vassle men ta en smak du gillar. Vill man ha extra mycket chokladsmak går det att tillsätta någon tesked kakao i mixen också.
  3. Låt sedan mixen stå och svälla i ca 10-15 min
  4. Värm en stekpanna på medelhög värme och smörj med lite matfett, jag använder en pensel och penslar pannan med rapsolja så 1 tsk räckte till hela denna sats.
  5. Ta 0,5 DL av smeten per pannkaka och stek 2-3 minuter per sida tills de är fina och gyllenbruna.
  6. Servera dem gärna med färsk frukt.

*Kaseinet är ganska viktigt för konsistensen i dessa, om du använder bara vassle så behöver du justera mängden vätska alternativt tillsätta mer havregryn.

Inlägget publicerades i Recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *