Utbud:

Effekt:

Pris:

Resultat:

Bidrar till normal metabolism
Veganskt
Bra för blodcirkulationen
Bra för stress
Bra för matsmältning
Handla här

Vad är Tiamin b1?

Tiamin eller som det var känt som förr, vitamin b1. Tiamin är ett viktigt näringsämne som kroppen behöver för att omsätta fett, kolhydrater och proteiner. Du kan hitta detta näringsämne i müsli, fläskkött, solrosfrön, och bröd.

Det är ovanligt att man har brist på tiamin men det betyder inte att det kan vara bra att få i sig mer. Om man konsumerar mycket alkohol så är det större risk att man har tiaminbrist. En stor brist av detta näringsämne kan ge en hjärtsjukdom som kallas beriberi. Det rekommenderade dagliga intaget varierar på ålder och kön. Men en liten mängd extra näring från tiamin kan göra stor skillnad. Tiamin var en av de första B vitaminerna som man upptäckte.

Positiv inverkan med extra tiamin tillskott

Huvudfunktionen med tiamin är att den bidrar till kroppens ämnesomsättning av kolhydrater, fett och protein. Men varför är det bra att inta ett kosttillskott som hjälper till med detta? Jo det är bra för att en ökad ämnesomsättning innebär att kroppen kan ta bättre vara på näringen.

Och om kroppen har en god förmåga att omsätta näring så kan det leda till en mängd bra följder. Till exempel så kan det innebära att du får mer energi utav maten. Det är inte okänt att t.ex. fett och kolhydrater som är över efter din dagliga förbränning stannar kvar på kroppen i form utav fett. Men med en ökad ämnesomsättning så kan man se till att kroppens överflöde tas vara på. Speciellt så kan tiamin hjälpa till dem som tränar och ägnar sig åt fysisk aktivitet. Då kroppen behöver protein och tiaminen hjälper kroppen att ta hand om det bättre. Det kommer leda till att du enklare kan se resultat om du ser till att din kropp kan bearbeta proteinet.

Tiaminbrist (studie)

Som vi nämde ovan så är det ganska ovanligt med tiaminbrist. Men det skadar inte att få i sig ”för mycket” heller. Man gjorde en studie där man hade fått i sig ett överskott med 400mg+ under en lång period som inte visade några negativa konsekvenser. Om du har alkoholproblem, t.ex. alkoholism. Så kan det dock vara en bra idé att du får i dig tiamin på något sätt. Det samma gäller folk som har problem som anorexi, då det är vanligt att dem får tiaminbrist. Man kan få i sig tiamin genom kosten, men även genom komplement som kosttillskott. Oavsett om du har tiaminbrist eller ej så skadar det inte att få i sig lite extra.

Varför du behöver tiamin

Det spelar ingen roll om du håller på med fysisk aktivitet eller ej. Oavsett vad så är det bra att se till att din kropp får i sig de näringsämnen som behövs. Du behöver inte oroa dig för att överkonsumera detta näringsämne. Det har gjorts studier där man har fått i sig över 400mg tiamin dagligen utan någon negativ effekt enligt livsmedelsverket. I regel så fungerar det så att äldre människor behöver mer tiamin än vad unga gör. Men det skiljer bara enstaka hundradelar i rekommenderat intag. Så om du vill vara på den säkra sidan, så behöver du bara se till att du konsumerar livsmedel som innehåller tiamin. Det är ganska enkla livsmedel som innehåller tiamin. Om du till exempel ser till att du äter frukostflingor, eller müsli. Så är sannolikheten god att du får i dig det du behöver. Tiaminet förekommer i livsmedel som är vanligt förekommande så du behöver nog inte oroa dig om en brist av det. Om du dock har problem med alkohol eller anorexi kan det vara bra att vara extra noggrann med att du får i din tiaminet.

Bättre hälsa b1 green line

  • 100 mg per kapsel
  • För normal hjärtfunktion
  • Vegetabiliska kapslar
Handla nu

Tiamin: Slutbetyg & recension:

Har du testat Tiamin? Lämna en recension med ditt betyg och gärna en motivering. Din personliga recension kommer sedan att visas under inlägget inom några timmar oavsett betyg och omdöme. Lämna din recension i kommentarsfältet under eller kontakta oss med din recension.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *