Att få till vardagsträningen på gymmet är för många svårt, och det har därför blivit oerhört populärt att ha några få enkla redskap hemma som går att använda till flera olika övningar. Att få sin dagliga dos av pulshöjande aktivitet är viktigt för att stimulera kroppen och frigöra bland annat hormoner . Detta är inte bara bra för kroppens fysiska utseende, utan hjälper även till att frigöra endorfiner i kroppen vilket stimulerar hjärnan och gör dig mer kreativ och lösningsorienterad i vardagen och i jobbet. Många kanske tror att de redskap som du tänkt ska ha hemma är stora och tar mycket plats, men så är faktiskt inte fallet. Vi har därför nedan sammanställt en lista på redskap som är små och lätta att stoppa undan, men som har ett brett användningsområde, bra va?

Medicinboll

Medicinbollen är en rund boll, oftast något större än en fotboll, som finns tillgänglig i flera olika tyngder. Ursprungstanken med medicinbollen är att det är en utmärkt all-around boll med tyngd som enkelt kan användas inom rehabiliteringsövningar. I modern tid har den däremot ett mycket bredare användningsområde och tips på två stycken mycket effektiva övningar är följande:

Killer-Abs

Killer-abs får dig, precis som namnet avslöjar, att träna dina magmuskler på ett mycket hårt och effektivt sätt. Träningen går ut på att du sätter dig ner på rumpa, med fötterna i marken, tiltar dig 45 grader bakåt och håller viktbollen med båda händerna. Rotera sedan med jämn, någorlunda snabb fart, bollen från vänster sida till höger sida. Övningen är väldigt utmattande, och efter bara några få set kommer du snabbt att inse varför övning är ökänd som “killer-abs”.

Ball slams

Ett utmärkt sätt att träna styrka i armar och rygg, men även att förbättra din kondition är Ball Slams. Precis som det engelska namnet föreslår går övningen ut på att använda en medicinboll som ett redskap att aggressivt kasta ner i marken, för att sen plocka upp, föra upp över huvudet och repetera om igen. Det bästa sättet att få till ordentliga övningar med Ball Slams är att sätta på en bra lista med musik, där du under 2 låtar ger järnet, för att sedan vila 30 sekunder, och därefter fortsätta på nytt igen. Övningen som du snabbt kommer inse är väldigt jobbig under en längre tid, kommer även att sätta ditt psyke på spel, så viktigt med pannben i denna träningsform!

Läs mer och köp medicinboll här.

Viktväst

En viktväst är alldeles utmärkt ifall du antingen är ute och springer eller om du tar en promenad i hastigt tempo. Genom att addera extra kilon som du bär runt på anstränger du kroppen mer under en längre tid, vilket sätter styrka och kondition på spel. Viktvästar finns i alla möjliga former, och det är därför enkelt för dig att hitta en tyngd som du till en början är bekväm med. Det finns även viktvästar där du själv kan justera hur tung den ska vara, vilket är lämpligt att ha för att slippa köpa ännu en väst, desto mer du avancerar och tränar.

Läs mer och köp viktväst här.

Träningsband

Träningsband är ännu en populär träningsform som även används frekvent i gymmet. Enkelt förklarat är det en enorm gummisnodd som skapar motstånd när den töjs. Därför kan träningsbandet effektivt användas för att träna olika muskelgrupper i hela kroppen såsom bröst, armar, ben och mage.

Genom att stå bredd på träningsbandets ena sida och greppa tag i den andra går det exempelvis att genomföra bicepcurls, och skulle du sätta fast bandet i en krok eller annat i höjd med ditt bröstparti går det att ta tag i den andra änden med handen och stöta ifrån kroppen för att träna bröst.

På gymmet kan träningsbandet även användas som ett hjälpmedel för att minska motståndet om du provar på dips eller pull-ups. Träningsbandet har oändligt många funktioner och är ett redskap där endast din fantasi sätter gränserna på vad det kan användas till.

Läs mer och köp träningsband här.

Sammanfattning

Att få till din dagliga dos av träning kan ibland vara knepigare än vad du tror. Det händer förstås ibland att ett besök på gymmet inte går just den här dagen, och det är precis därför några få enkla redskap är såpass bra att ha hemma. Träning och hälsa är någonting som är extremt viktigt i din vardag, och enligt studier är det påvisat att minst 30 minuter av pulshöjande aktiviteter hjälper till att stimulera hjärnan och frigöra endorfiner vilket stärker din mentala styrka och kreativitet. Det kan därför vara klokt att dagligen avsätta minst 30 minuter och ta en paus från jobb eller fredagsmys, och se till att genomföra ett träningspass.

Inlägget publicerades i Blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *