Nyttiga matkassar

Du kanske bor långt ifrån en mataffär, ställ bilen hemma för att spara på utsläppen, skydda miljön och framför allt spara tid.
Det kanske är så att din närmsta mataffär inte har så stort utbud på nyttig mat, då samlar vi nyttiga matkassar som du kan klicka hem på 5 minuter och behöver inte vara orolig över innehållet. Du slipper tänka på nyttiga recept, du får nya nyttiga och inspirerande recept i varje matkasse.

Du kommer även att få testa råvaror som du inte brukar köpa, eller som du kan köpa billigare och spara en slant.
Alla matkassar visar hur länge det räcker och till hur många portioner, då slipper du vara orolig över hur länge maten kommer räcka och du slipper småhandla flera gånger i veckan, detta tjänar man i slutändan väldigt mycket tid och pengar på.

Tänk miljövänligt, tänk nyttig hälsa och mer pengar på bankkontot – Vi har gjort en lista på matkassar som vi själva testat och utvärderat. Matkassarna nedan är från de största aktörerna på marknaden inom hemleverans av nyttiga matkassar. Vi uppdaterar dagligen med nyheter och erbjudanden som underlättar för dig att äta nyttig mat till det bästa möjliga priser. Äntligen kan du handla nyttiga matkassar. För att underlätta ytterligare så har varje matkasse ett betyg. Du kan välja bland ännu fler matkassar hos Middagskassen.se.

Nedan finns information om de nyttigaste matkassarna på marknaden inklusive antalet personer, middagar, rabatter och ärliga betyg från deras kunder. Vi har även slagit ihop de genomsnittliga betyget med vårt eget betyg som vi fått ut genom smak, innehåll, frakt och mängd.

Aktuella rabattkoder

Spara upp till 1249 kr
Kupong

Spara upp till 1249 kr på 5 kassar från HelloFresh Gäller endast nya kunder

More Less
Utgick: 31-12-2023
25% rabatt
Deal

Mat som kommer hem till dig helt färdig och är hälsosammare än de flesta alternativen. 25% rabatt på första familjelådan. Minst två leveranser.

More Less
Utgick: 31-12-2023
Årstiderna vegetariska snabbkassen

Årstiderna
Vegetarisk snabbkasse

4 middagar
1 person
fr. 429 kr
Snabblagat

Läs mer / beställ
Årstiderna vegetariska snabbkassen

Årstiderna
500-kalorierkassen

3 middagar
1 person
fr. 355 kr
500 kalorier per portion

Läs mer / beställ
Simple feast matkasse

Simple Feast
Ekologisk

3 middagar
2-3 personer
560 kr
Skräddarsy själv

Läs mer / beställ
Hellofresh matkasse

HelloFresh
Snabbt & nyttigt

3-5 middagar
2-4 personer
Spara upp till 965 kr på de fyra första boxarna med kod ”HELLOAFF965”.

Läs mer / beställ

Middagsfrid
Vegokassen

3 middagar
4 personer
675 kr 525 kr

Läs mer / beställ

Middagsfrid
FLEXITARIANKASSEN

4 middagar
2 personer
595 kr 445 kr

Läs mer / beställ

Matkomfort
Vego premium

4 middagar
2 – 6 personer
fr. 700 kr

Läs mer / beställ

Matkomfort
Premium

4 middagar
1 – 6 personer
fr. 575 kr

Läs mer / beställ

Mat.se
Gör din egen Matkasse

5 middagar
4 personer
Varierande pris

Läs mer / beställ

Matkomfort
sthlmslådan

4 middagar
1 – 6 personer
495 kr till 1565 kr

Läs mer / beställ

Linas matkasse
Veg & flexkasse

4 middagar
4 personer
829 kr 679 kr

Läs mer / beställ

Linas matkasse
Originalkassen

5 middagar
4 personer
899 kr 749 kr

Läs mer / beställ

Ekologisk matkasse

Dessa ekologiska och nyttiga matkassar innehåller färska råvaror och recept för 2 personer och uppåt, Beroende på hur många familjemedlemmar eller måltider ni önskar.
Den största fördelen med att beställa hem en ekologisk matkasse är att all mat och frukt framställs utan besprutning och konstgödel, du värnar också miljön och gasutsläppen genom att låta din bil stå hemma.
Tänk även på att djuren får leva utomhus och fodret tas fram på den egna gården, bonden medicerar inte djuren med antibiotika i förebyggande syfte.

Ekologisk matkasse från HelloFresh

När fler och fler börjar äta ekologiskt och nyttigt så kommer det uppstickare som HelloFresh. Detta har snabbt blivit en väldigt uppskattad kasse pga. dess färska råvaror och enkla recept. Det bästa med denna matkassen är att du kan sätta ihop din egna perfekta kasse anpassad efter dig och den maten som du gillar. En dag kanske du vill ha fisk, och den andra dagen kanske du vill äta vegetariskt. Nu kan du laga fräscha middagar med säsongsbetonade ingredienser. Läs vår HelloFresh recension för mer information och använd koden ”HELLOAFF965” för upp till 965 kr på de fyra första boxarna. Råvarorna som levereras till din dörr är alltid färska och ekologiska.

Vegetarisk matkasse

Allt fler konsumenter och större mataffärer tänker mer på miljön och djuren, därav ser vi allt mer vegetarisk mat på mathyllorna. Dessa vegeterianska och nyttiga matkassar är inspirerande både för vegeterianen och för dig som vill byta ut köttet mot god grön mat.

Vegetarisk matkasse från Citygross

För 4 personer 3-5 middagar. Pris från 439kr
Denna vegetariska matkassen innehåller färska råvaror som baljväxter, nötter, quorn, sojaprodukter och även ägg, ost och mjölk. Med denna matkassen följer det alltid med recept för fyra personer och du väljer om du vill ha tre, fyra eller fem middagar.
Alla recept är lättlagade och även anpassade för barn. Perfekt för att testa på vegetarisk mat.

Vegetarisk matkasse från Årstiderna

För 2 personer 4 dagar. Pris: 449kr
Den vegenska matkassen från Årstiderna innehåller ekologiska råvaror, hälsotänk och är full med goda smaker. I denna trälådan hittar ni massvis med grönsaker och vegetabiliskt protein av bland annat nötter, bönor, quinoa och linser. Dessa ekologiska rätter levereras med underbara såser och kryddor. Årstidernas veganska matkasse kommer mer fantastiska veganska recept som exempelvis bovetepannkakor med spenat och rostad mandel med mera.
Läs mer och handla Årstidernas vegetariska matkasse.

Laktosfri matkasse

Många människor är idag laktosintoleranta, det har de flesta av våra leverantörer bra koll på och erbjuder därför laktosfria matkassar som passar de flesta. Som de andra matkassar vi erbjuder så är dessa också väl genomtänkta och tillagade av kända kockar. De matkassar som annars innehåller laktos som mjölkprodukter och dyligt har istället bytts ut mot laktosfria livsmedel. Laktosfria matkassar brukar oftast innehålla samma råvaror och livsmedel som originalmatkassarna men då har man istället plockat bort eller ersatt laktosprodukterna med smartare alternativ.

Laktosfri matkasse från Citygross

För 4 personer 3-5 middagar. Pris från 479kr
I denna matkassen finner du alltid svenskt kött och färsk svensk fågel, fisk eller färs.
Fisken kommer från hållbara bestånd, den svenska kycklingen är alltid färsk och köttet styckas och mals i citygross butiker.
Recept för varje middag ingår alltid. Du behöver inte oroa dig över produkter med laktosinnehåll så allt är laktosfritt. I matkassen hittar du alltid inslag ekologiska produkter som anpassas och ändras efter säsong. Recepten som medföljer är snabblagade och anpassade för barn.

Glutenfri matkasse

Gluten finns nästan överallt som te.x råg, korn och vete, många tål det inte och det är svårt att hålla koll på alla livsmedel. Som glutenintolerant kan man få olika magbesvär om man äter gluten. De kan skada tarmen och försämra näringsintaget. Många undviker gluten och utbudet på mataffärerna fylls med glutenfria alternativ, nu jobbar även våra leverantörer med glutenfria matkassar. För den som inte vill äta gluten så ska produkter som pasta, bröd och produkter med vetemjöl undvikas och ersättas med glutenfria produkter. Testa en glutenfri matkasse med medföljande recept så kan du vara säker på att du undviker gluten.

Glutenfri matkasse från Citygross

För 4 personer 3-5 middagar. Pris från 509kr
Citygross glutenfria matkasse är till dig som vill undvika gluten. Här medföljer recept med snabblagade och nyttiga maträtter för varje middag. I den glutenfria matkassen ingår det alltid svenskt kött, färsk fisk, färsk kyckling och butiksmald färs. Till detta ingår också säsongens gröna juveler och några ekologiska råvaror. Recepten som medföljer är snabblagade och anpassade för hela familjen.

Glutenfri matkasse från Årstiderna

För 2 personer 5 dagar. Pris: 663kr
Den glutenfria matkassen från Årstiderna heter HälsoMatkassen och är en varierad matkasse som ger bra mättnadskänsla och smakar underbart! Varje måltid är kalorisnål och innehåller till stor del mycket grönt, en del kött och fisk, samt lite kolhydrater för att hålla energin på topp. Hälso matkassen är framtagen och lagad av hälsoexperten LONE KJÆR!
Läs mer och handla Årstidernas HälsoMatkasse.

Frukostkasse

Starta dagen på bästa sätt med en frukostkasse. Vi alla vet hur lätt det är att glömma handla frukost som alla tycker om eller som mättar hela familjen. Nu kan du hitta matkassar fyllda med god och nyttig frukost.

Frukostkasse från Middagsfrid

Ca 5 frukostar för 4 personer. 395kr Just nu: 10% rabatt på första Frukostkassen!
Denna frukostkasse är en kompletering till din middagskasse, du kan alltså bara köpa frukostkassen tillsammans med en annan valfri matkasse från 299kr.
Starta dagen med denna härliga frukostkasse som innehåller bland annat granola, eko ägg, gott bröd, pålägg, juice med mera. Allt du behöver för en superfrukost för dig och din familj!
Läs mer och handla Middagsfrids frukostkasse.

Vanliga frågor om matkassar

Vad är tanken bakom matkassar?

Du beställer en matkasse från en av flera leverantörer av nyttiga matkassar. Matkassen innehåller råvaror och massvis med tillbehör, allt planerat så att du kan laga snabb och nyttig mat med tillhörande recept.

Måste jag laga maten själv?

De flesta matkassar erbjuder färska råvaror som du får laga själv. Om du vill köpa en färdiglagad matkasse så finns GI-boxen där du får färdiglagade matlådor med protein, naturliga fetter och nyttiga kolhydrater och du slipper laga maten själv.

Hur länge räcker en matkasse?

De flesta matkassar erbjuder olika alternativ. Den mest sålda matkassen innehåller 4 portioner för middagar i 5 dagar.

Vilken är den bästa matkassen?

Det beror helt och hållet på vad man är ute efter och vad man har för mål med kosten. Men vår absoluta favorit är Årstidernas matkasse som innehåller 100% ekologiska produkter från Svensk mark.

Är det bindningstid med matkassar?

De flesta av matkassarna som vi rekommenderar har ingen bindningstid alls. För att matkasseleverantörerna ska kunna planera sina leveranser så måste abonnemanget vara uppsagt ca 1-2 veckor innan normal leveransvecka.

Hur fungerar matkasse när jag inte är hemma?

Om du inte skulle vara hemma på några timmar kan du välja att få din leverans till avställd vid din dörr eller hämta den själv vid ett senare tillfälle. Skulle du vara bortrest så går det självklart att pausa abonnemanget genom mail eller på ditt konto hos matkasseleverantören.