Inlägget innehåller annonslänkar från HelloFresh.

Råvaror:

Recept:

Pris: 

Leverans: 

 • Flexibla matkassar
 • Enkla recept
 • Svenska råvaror
 • Gratis frakt
 • Använd rabattkod ” HELLOAFF965 ” när du köper en matkasse från HelloFresh så sparar du upp till 965 kr på de fyra första boxarna.
Köp nu

Vad är HelloFresh?

Hellofresh recension och omdöme av deras matkassetjänst. Vad säger/tycker kunderna om tjänsten? Med särskilt fokus på innehållet i matkassen. Tillexempel om råvarorna/produkterna som du får hem är fräscha och av bra kvalitet? Men ändå till ett rimligt pris. Dessutom ska vi undersöka vad det kostar att prenumerera på Hellofresh matkassar. Och såklart vilka leveransalternativ erbjuder företaget?

Hellofresh är en prenumerationstjänst av matkassar som levereras hem till din dörr. Så att du slipper springa i mataffärer. Dessutom så hamnar du inte i den ständiga funderingen om ”Vad ska jag äta idag?”. Eftersom du hela tiden får inspirerande recept hem till din dörr!

I varje beställning får du själva välja maträtterna utifrån en veckomeny. Alltså kan du bestämma maträtter helt utifrån din smak. Vilka recept som står på menyn för varje vecka finns på Hellofresh webbsidan eller i appen. Så du kan i lugn och ro kolla igenom vilka som faller dig i smaken innan du beställer.

Företaget startade 2011 i Tyskland. Men idag finns deras matkassetjänst tillgänglig i 11 olika länder. På den svenska marknaden är företaget ännu ett relativt nytt tillskott.

RABATTKOD

Använd rabattkod ” HELLOAFF965 ” när du köper en matkasse från HelloFresh så sparar du upp till 965 kr på de fyra första boxarna.

Handla nu

Hur gör man en beställning hos HelloFresh?

Flera Hellofresh recensioner på nätet beskriver att det är super enkelt, till och med roligt att göra en beställning av matkassen. Eftersom du får välja fritt bland 12 olika recept varje vecka. På det sättet blir hela beställningen en rolig upplevelse.

För att göra en beställning på webbsidan eller i appen klickar du bara på ”våra matkassar” eller ”kom igång”. Så kommer du till automatiskt till beställningssidan, som går till på följande sätt:

Steg 1. Här kan du välja mellan fyra olika kategorier av innehåll: Klassiskt, familjevänligt, vegetariskt eller snabbt och enkelt. Du kan hoppa runt bland kategorierna för att se vilka recept som finns att tillgå för veckan i de olika matkassarna.

Steg 2. Här ska du välja antal personer och sedan hur många recept per vecka du vill att matkassen ska innehålla. När du valt kategori, personer och antal recept, visas direkt priset på varje portion och leverans under.

Steg 3. Är du ny kund så är det nu du registrerar dig. Du får skriva in mejl och adressuppgifter osv.

Steg 4. När du gjort din första beställning så skickas betalningsuppgifter till dig direkt efter ordern. Men efter första gången så debiteras du sen istället varje Torsdag innan leveransdatum. Du kan välja att betala Visa, Mastercard eller Paypal för direkt betalning. Eller med Klarna för att betala på faktura.

Steg 5. Nu är du framme vid det roliga! Att välja vilka recept din matkasse ska innehålla. Du kan bläddra i ”katalogen” på webbsidan. För att välja de maträtter från menyn som faller dig mest i smaken.

Nya menyer varje vecka

Varje vecka lägger HelloFresh ut nya menyer på sin webbplats. Där kan du se alla måltider från alla olika matkassar och du kan då enkelt välja utdina måltider själv. Se exempel på maträtter nedan eller se nuvarande veckomeny.

Vitlökspanerad kyckling från HelloFresh

Vitlökspanerad kyckling

med citronpotatis och karamelliserad lök

Lins och kokoscurry från HelloFresh

Lins och kokoscurry

med cashewnötter och koriander

Vad kostar en HelloFresh matkasse?

Ju fler personer och recept per vecka du väljer, desto billigare blir varje portion.
Väljer du tillexempel: 2 personer/3 olika recept per vecka så kostar det 57,17.- per portion. Det är samma pris oavsett vilken kategori du väljer.

Väljer du istället 4 personer/5 olika recept per vecka så kostar det 34,83:- per portion.
Efter din första order så startas automatiskt en prenumeration av tjänsten. Du får en matkasse levererad till din dörr varje vecka och du betalar för tjänsten varje vecka.

Är det någon bindningstid?

Nej. Även fast du startar en prenumeration genom ett köp så är du inte bunden till någon tidslängd. Utan du kan när du vill säga upp tjänsten. Alternativt bara hoppa över några veckor för att sedan använda den igen när du känner för det.
Men du måste säga upp före onsdag 23:59, veckan före nästa leverns.

Alla kan inte få leverans av HelloFresh

Bor du på ett postnummer som börjar på 10 upp till 82 så kan du använda tjänsten.
Det finns några få undantag där leverans inte sker:
Ingen leverans sker till Gotland eller till postboxar. Vissa adresser på landsbygden går inte heller att få leverans till. Leverans av varor till större städer sker mellan Lördag-Onsdag varje vecka. I övriga Sverige sker leverans Måndagar-Onsdagar.

RABATTKOD

Använd rabattkod ” HELLOAFF965 ” när du köper en matkasse från HelloFresh så sparar du upp till 965 kr på de fyra första boxarna.

Handla nu

Vad säger kunderna om HelloFresh?

Många kunder understryker framförallt hur positiva de är om råvarorna i matkassen. Tack vare att varorna är väldigt fräscha och färska.

Hellofresh strävar efter att köpa lokala och ekologiska grönsaker i så hög utsträckning som möjligt. All fisk är MSC/ASC märkt och kött/kyckling är från Sverige. Där håller de vad dem lovar enliga omdömen från kunder. Maträtterna får också mycket positiva ord. Både för sina smaker men också att de flesta måltider är enkel att tillaga.

En negativ faktor som är återkommande i många omdömen på bland annat ”Trustpilot” är problem med försenade leveranser. Enligt flera personer är leveranstiderna väldigt opålitlig och ofta sena. Vissa personer hävdar att de överväger att sluta prenumerera på tjänsten pga av det. Trots att dem är väldigt nöjda med maten och tjänsten i övrigt.

Fördelar

 • Du väljer själv vilka recept din matkasse ska innehålla vid varje leverans.
 • Fräscha och färska råvaror.
 • Lokalproducerade och ekologiska i så hög utsträckning det går.
 • Recept utifrån den säsong det är.
 • Levereras i kylbevarande förpackningar med ispåsar runt. Perfekt om du inte är hemma när du får din leverans.
 • Enkelt att hitta rätt råvaror/ingredienser till vardera maträtt eftersom varje påse är märkt.
 • Prisvärd matkasse
 • Svenskt kött
 • Gratis frakt
 • Ingen bindningstid
 • Är väldigt generösa med rabatter och kampanjer

Nackdelar

 • Det finns bara alternativ för att välja 2 eller 4 personer
 • Sena leveranser

Sammanfattning av HelloFresh

Sammanfattningsvis av min Hellofresh recension. Blir mina slutsatser baserat främst på andras recensioner och omdömen av tjänsten.

Hellofresh är en riktigt stark konkurrent till övriga matkassetjänster. Eftersom du själv får välja vilka recept du vill ha i dina leveranser. I och med det så kan du få en matkasse med endast såna maträtter du tycker om. Förutom den stora fördelen så har företaget också ett gott rykte av att leverera bra råvaror. Med stort fokus på hållbarhet och miljö i åtanke.

Däremot så är tyvärr en del omdömen kring som påtalar hur väldigt dåliga de är på att hålla den leveranstid de lovat.

Matkassar från HelloFresh: Slutbetyg & recension:

Har du testat HelloFresh? Lämna en recension med ditt betyg och gärna en motivering. Din personliga recension kommer sedan att visas under inlägget inom några timmar oavsett betyg och omdöme. Lämna din recension i kommentarsfältet under eller kontakta oss med din recension.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *