Ett recept på goda, nyttiga och veganska kanelbullar.
Förberedelsetid | 1,5 timmar |
Tillagningstid | 25 minuter |
Portioner |
kanelbullar
|
Ingredienser
Ingredienser:
- 2 dl mandelmjölk
- 4 msk stevia
- 2 tsk jäst
- 2 st mosade bananer
- 4 msk smält veganskt smör
- 7 dl mandelmjöl
- 3/4 tsk salt
Fyllning:
- 1,5 dl brunt socker
- 1,5 msk kanel
- 4 msk veganskt smör rinnande
- 1 st banan
Cream cheese frosting
- 1 dl vegansk cream cheese
- 1 msk veganskt smör rinnande
- 4 msk stevia
- 0,5 tsk vaniljextrakt
- 1 tsk mandelmjölk
Ingredienser
Ingredienser:
Fyllning:
Cream cheese frosting
|
Instruktioner
- Ta fram en stor bunke. Tillsätt varm mandelmjölk och stevia i bunken och vispa med en elektrisk mixer och strö jästenovanpå. Rör i 2st mosade bananer och de smälta vegansmöret. Blanda tills det blir en smet. Därefter rör i mjöl och salt med en träsked tills det börjar bli en deg.
- Ta fram en degkrok och fäst på mixern. Placera degkroken på mixern och vispa degen på låg hastighet i 8 minuter. Degen ska formas till en fin boll och vara lite klibbig. (Om du inte vill använda en elektrisk mixer kan du använda dina händer för att knåda degen i 8-10 minuter på en välmjölad yta.)
- Lägg degbollen till en smord stor skål, täck sedan med plastfolie och en varm handduk. Låt degen jäsa i 1 timma eller tills den fördubblats i storlek.
- När degen har fördubblats i storlek, överför degen till en välmjölad yta och rulla ut i en 35x25cm stor rektangel. Sprid de rinnande smöret över degen.
- Ta en liten skål, blanda ihop brunt socker och kanel. Använd dina händer för att sprida blandningen över den smörda degen, smör försiktigt sockret i smöret. Lägg till bananskivor på toppen.
- Börja rulla degen tätt och skär sedan upp 9 stora bitar. Lägg kanelbullarna i en smord bakpanna. Skydda med plastfolie och en varm handduk och låt den jäsa upp igen medan du förvärmer ugnen.
- Förvärm ugnen till 175 grader. Ta bort plastfolie och handduken och baka kanelbullarna i 25-35 minuter eller tills de är lite guldbruna på kanterna. Du vill underbaka dem lite så att de blir mjuka i mitten, det är därför vi vill ha dem bara lite guldbruna. Låt dem svalna i 5-10 minuter före frostning. Gör 9 kanelbullar.
- För att göra frosten: I skålen med en elektrisk mixer eller i en medium skål, kombinera cream cheese, smör, stevia och vaniljextrakt. Vispa tills den är jämn och fluffig. Tillsätt 1 tesked mandelmjölk om du vill ha en tunnare glasyr. Sprid över kanelrullar och servera omedelbart.
Dela det här receptet