Veganska kanelbullar
Portioner Förberedelsetid
9kanelbullar 1,5timmar
Tillagningstid
25minuter
Portioner Förberedelsetid
9kanelbullar 1,5timmar
Tillagningstid
25minuter
Ingredienser
Ingredienser:
Fyllning:
Cream cheese frosting
Instruktioner
  1. Ta fram en stor bunke. Tillsätt varm mandelmjölk och stevia i bunken och vispa med en elektrisk mixer och strö jästenovanpå. Rör i 2st mosade bananer och de smälta vegansmöret. Blanda tills det blir en smet. Därefter rör i mjöl och salt med en träsked tills det börjar bli en deg.
  2. Ta fram en degkrok och fäst på mixern. Placera degkroken på mixern och vispa degen på låg hastighet i 8 minuter. Degen ska formas till en fin boll och vara lite klibbig. (Om du inte vill använda en elektrisk mixer kan du använda dina händer för att knåda degen i 8-10 minuter på en välmjölad yta.)
  3. Lägg degbollen till en smord stor skål, täck sedan med plastfolie och en varm handduk. Låt degen jäsa i 1 timma eller tills den fördubblats i storlek.
  4. När degen har fördubblats i storlek, överför degen till en välmjölad yta och rulla ut i en 35x25cm stor rektangel. Sprid de rinnande smöret över degen.
  5. Ta en liten skål, blanda ihop brunt socker och kanel. Använd dina händer för att sprida blandningen över den smörda degen, smör försiktigt sockret i smöret. Lägg till bananskivor på toppen.
  6. Börja rulla degen tätt och skär sedan upp 9 stora bitar. Lägg kanelbullarna i en smord bakpanna. Skydda med plastfolie och en varm handduk och låt den jäsa upp igen medan du förvärmer ugnen.
  7. Förvärm ugnen till 175 grader. Ta bort plastfolie och handduken och baka kanelbullarna i 25-35 minuter eller tills de är lite guldbruna på kanterna. Du vill underbaka dem lite så att de blir mjuka i mitten, det är därför vi vill ha dem bara lite guldbruna. Låt dem svalna i 5-10 minuter före frostning. Gör 9 kanelbullar.
  8. För att göra frosten: I skålen med en elektrisk mixer eller i en medium skål, kombinera cream cheese, smör, stevia och vaniljextrakt. Vispa tills den är jämn och fluffig. Tillsätt 1 tesked mandelmjölk om du vill ha en tunnare glasyr. Sprid över kanelrullar och servera omedelbart.