Ett recept på en fantastiskt goda choklad, en Mörk raw chokladkaka som är gjord på enbart hälsosamma ingredienser. Den är enkel att göra och smakar helt underbart gott med sin intensiva chokladsmak.
Förberedelsetid | 5 minuter |
Tillagningstid | 15 minuter |
Passiv tid | 15 minuter |
Portioner |
chokladkakor
|
Ingredienser
- 1 dl kokosolja
- 1 dl kakao
- 2 msk flytande honung gärna nyslungad
Ingredienser
|
Instruktioner
- Smält kokosoljan över ett vattenbad eller på väldigt svag värme i en kastrull.
- Ta av kokosoljan från värmen, rör ner kakao och flytande honung, det är viktigt att honungen är flytande så den blandas med övriga ingredienser.
- Blanda väl och klä 2 formar ca 20x10 cm med bakplåtspapper, häll i chokladen och toppa med granola och flingsalt.
- Ställ in i frysen eller kylen tills den stelnat helt.
- Njut av en underbar choklad. Förvaras i kylen eller i frysen då kokosoljan mjuknar i rumstemperatur.
Toppa med:
- Granola
- Flingsalt
Receptanteckningar
Tack @Victorias_provkok för receptet! Kika in Victorias matblogg för mer recept.
Dela det här receptet