Ingredienser:

  • 2 Burkar makrill i tomatsås
  • 1 Gul lök
  • 1 Liten burk champinjoner
  • Paprika
  • Brysselkål
  • 400g Krossade tomater
  • 1 Dl milda mat 4%
  • 1 Tetra bönor
  • 1 Vitlöksklyfta
  • Liten bit färsk ingefära
  • 1 Msk Sambal Oelek
  • Paprikapulver, chiliflakes, svartpeppar, salt

 

Gör så här:

  1. hacka lök, strimla paprika och dela brysselkålen i 4 delar. Stek sedan dessa på medelhög temperatur i ett par minuter för att få lite färg på dem.
  2. tillsätt vitlöken, ingefäran och kryddorna och låt fräsa vidare i ca 30 s för att få fram smakerna i dem, tillsätt sedan de krossade tomaterna och champinjonerna och låt detta puttra.
  3. Under tiden såsen puttrar så koka spagettin någon minut kortare än vad sin står på paketet.
  4. när pastan nästan är klar så tillsätt makrillen, sambal, Milda mat och bönorna till såsen.
  5. Blanda ned pastan i såsen och låt detta koka ihop någon minut tills pastan är helt klar och såsen har tjocknat något.
Inlägget publicerades i Recept.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *