Ingredienser:
- 2 Burkar makrill i tomatsås
- 1 Gul lök
- 1 Liten burk champinjoner
- Paprika
- Brysselkål
- 400g Krossade tomater
- 1 Dl milda mat 4%
- 1 Tetra bönor
- 1 Vitlöksklyfta
- Liten bit färsk ingefära
- 1 Msk Sambal Oelek
- Paprikapulver, chiliflakes, svartpeppar, salt
Gör så här:
- hacka lök, strimla paprika och dela brysselkålen i 4 delar. Stek sedan dessa på medelhög temperatur i ett par minuter för att få lite färg på dem.
- tillsätt vitlöken, ingefäran och kryddorna och låt fräsa vidare i ca 30 s för att få fram smakerna i dem, tillsätt sedan de krossade tomaterna och champinjonerna och låt detta puttra.
- Under tiden såsen puttrar så koka spagettin någon minut kortare än vad sin står på paketet.
- när pastan nästan är klar så tillsätt makrillen, sambal, Milda mat och bönorna till såsen.
- Blanda ned pastan i såsen och låt detta koka ihop någon minut tills pastan är helt klar och såsen har tjocknat något.