Jordnötssmör är en väldigt mättande produkt, men samtidigt även nyttig i måttliga mängder. I regel så innehåller det bara två ingredienser, vilket är jordnötter och salt. Dock så finns det jordnötssmör som innehåller en hel del onödigheter som till exempel härdat fett eller socker. Den nyttiga varianten av jordnötssmör skiljer sig på det sättet att den inte innehåller onödigheter.

Det är viktigt att nämna att det går att överäta jordnötssmör och det kan leda till att man går upp i vikt. Men i måttliga mängder så kan det vara riktigt bra för vår kropp och själ. Det är även bra om man köper ekologiskt jordnötssmör då man kan säkerställa att de inte har behandlats med bekämpningsmedel.

Fördelar med jordnötssmör

Jordnötssmör har blivit ett väldigt populärt livsmedel i träningsmiljön. Många använder nötsmöret för att toppa gröten på morgonen eller på riskakor inför ett träningspass för att fylla på med energi. Inte nog med att det är gott så är det faktiskt en väldigt bra fett- och proteinkälla. Men det gäller att välja rätt sort och märke. Det är inte alltid man kollar på innehållsförteckningen innan man köper sitt jordnötssmör men det är otroligt viktigt om man vill hålla en ren och nyttig kost. Det finns mänger med produkter på marknaden som innehåller onyttiga fetter och som även är tillsatta med socker, vilket är väldigt onödigt ur en hälsosyn.

Ett enkelt tips för en hälsosam och god frukost eller mellanmål är att blanda din egengjorda müsli från Mymuesli med bär och toppa med en matsked ekologisk jordnötssmör. Då får du i dig nyttiga källor av allt från protein till kolhydrater, fett, nyttiga vitaminer och antioxidanter av en och samma måltid.

Det nyttiga alternativet av nötsmöret kan vara bra för dig ur flera olika aspekter. Dels så kan det vara en väldigt effektiv energikälla. Men det innehåller även en del fetter som är bra för oss vilket gör det till ett nyttigt livsmedel. Det ett bra komplement till smoothies och mellanmål för att göra det mer mättande på sikt. Då smöret är mättande på sikt så kan det leda till att du inte går runt och småäter, vilket ofta kan vara en anledning till att man går upp i vikt. Då jordnötter är en bra källa till protein så kan även lite jordnötssmör vara bra för dig om du sysslar med fysisk aktivitet på fritiden. Så jordnötssmör är ett bra alternativ oavsett om du är aktiv fysiskt eller ej, det är ett livsmedel som har många fördelar.

Så kan du få nytta av det

Det kan finnas flera anledningar till att du väljer att köpa nyttigt jordnötssmör. Kanske så vill du sätta stopp för konstant småätande, eller så kanske du vill ha ett livsmedel med många kalorier för att gå upp i vikt. Då smöret är en god källa till bra fetter, mättnad på sikt, och rik på vitaminer så är det ett bra livsmedel generellt sätt oavsett om man vill äta det dagligen eller ej.  Oavsett vad ditt mål är så kan du anpassa din konsumtion av nötsmöret efter dina önskemål – ät mer om du vill gå upp i vikt, ät lite mindre om du vill gå ner i vikt.

Nedan kommer ett par tips på våra absoluta favoriter. Dessa nyttiga jordnötssmör är enligt oss de godaste på marknaden och de innehåller alla 100% jordnötter, inga tillsatser!

100% jordnötter

Inlägget publicerades i Blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *