dagens recept blir en variant på en amerikansk klassiker men med en mindre mängd socker och fett och högre andel protein. Vill man få ned sockermängden ytterliggare går det att ersätta honungen med sockerfri sirap och samma med bbq såsen går att ersätta med helt sockerfri om det önskas.
Ingredienser:
- 250g kycklingfilé
- En tetra stora vita bönor 230g
- Champinjoner
- lök
- ingefära
- vitlök
- 2 tsk honung
- 2 msk BBQ sås jag hade sweet baby rays
- 2 msk sambal olek
- 2 msk soja
- 1 tsk maizena
- 1 dl vatten
- Couscous till servering
Gör så här:
- börja med att tillreda couscousen enligt paketets intsruktioner.
- värm sedan stekpanna med lite olja i och stek löken tills den börjar mjukna lite, tillsätt då vitlök och ingefära samt krydda med lite salt och peppar och stek i ca 1 minut tills det är aromatiskt.
- tillsätt då kycklingen och champinjonerna och stek detta vidare medans resten av ingredienserna förutom maizenan blandas ihop till en sås.
- sänk värmen på spisen och lägg i bönorna och såsen i stekpannan. Låt detta puttra medan du tar och blandar maizena med lite vatten och tillsätter detta och rör runt medan det tjocknar.