Inlägget innehåller reklam för nätdejtingtips.se

Vad är deting?

Dejting är precis som gemene man vet, dvs ett sätt för människor att binda samman. Nuförtiden börjar vanligtvis dejting via sociala medier för de flesta, då hela vår värld går mer och mer åt de digitala hållet. Idag är nog nätdejting de absolut de mest frekventa sättet att föras samman på. Detta görs oftast genom dejtingappar, andra appar men även vanligt förekommande på webbplatser.

Har dejting förändrats genom tiderna?

Jag tror dejting har ändrats en hel del tack vare att samhället har förändrats. Tidigare fanns de lite mer riktlinjer att anpassa sig till när man var på en dejt. Exempelvis att män ska bjuda ut på första dejten. Idag är dejting något helt annat, och de finns inget inrutat mönster eller riktlinjer att gå efter.

Det finns en rad olika typer av dejting som exempelvis blinddate där man inte har träffats tidigare, telefondejting där man börjar dejta via telefon, men även sugardejting vilket innebär att åldersskillnaden är asymmetrisk.

Min erfarenhet av dejting

Det viktigaste för mig är socialkompetens. Man ska kunna prata om allt och lite där till. En fåordig och stel dejt är en mardröm för de flesta. Något som man behöver tänka på är att inte vara för egenkär och prata om sig själv konstant.

Vart ska man träffas?

Jag föredrar att träffas på offentliga platser första gången. Även om du får en bra bild av vem personen är kan man inte vara helt säker. Ett tips som jag har fått och som verkligen har hjälpt mig är att vara på ställen där man kan hålla sig aktiv. Det kan exempelvis vara att spela shuffleboard, biljard, åka skridskor osv. Ytterligare små tips att ta med sig är att fråga vad personen har för intressen, läs mellan raderna och ge sedan ett förslag som du tror att personen kommer uppskatta, då ligger du på plus direkt.

Vad ska man prata om?

Detta är en svår fråga, för många kan bara tanken om vad man ska prata om göra att pulsen stiger. Mitt bästa tips är att verkligen ta till sig de ni har skrivit om. Prata om något roligt eller intressant som ni har skrivit om. Men de viktigaste av allt, var dig själv, var intresserad och sist men inte minst glöm inte av att skratta.

Inlägget publicerades i Blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *