Denna vecka tänkte jag bjuda på en snabblagad vardagsvariant på pizza där botten är ett libabröd. Denna är toppad med ett ägg som kanske låter konstigt med det blir supergott när vitan är fast och gulan fortfarande är lite krämig!

 

Ingredienser:

  • 1 Libabröd
  • 0,5 Dl krossade tomater
  • 50g Rökt skinka
  • 25g röd lök
  • Jalapeño
  • 60g mager ost (jag använde präst 17%)
  • 1 ägg
  • Sriracha majo
  • oregano

 

Gör så här:

  1. sätt ugnen på 225 C.
  2. lägg libabrödet på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sprid ut de krossade tomaterna jämt över hela.
  3. Lägg sedan på resterande topping, på denna hade jag skinka, röd lök, jalapeño men dessa är bara byta ut efter preferenser.
  4. gör en liten grop i mitten av fyllningen och knäck ägget där i.
  5. ha på osten och sätt sedan in i ugnen till dess att osten smält och ägget är tillagat ca 10 min.

Jag toppade sedan pizzan med sriracha majo efteråt.

Inlägget publicerades i Recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *