Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 1 Dl äggvita
  • 2 skivor bacon
  • 250g potatis
  • 0,5 Dl hackad lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • Hackad chili
  • Lite mager ost att strö över
  • Paprikapulver, lökpulver, svartpeppar, salt

 

Gör så här:

  1. börja med att dela potatisen i mindre bitar och koka den till den är nästan helt klar (har du överbliven potatis i kylen är det nästan bättre att använda).
  2. Stek sedan baconet på medelhög temperatur i ett par minuter för att sedan tillsätta potatisen, löken och kryddorna. (Det går jättebra att byta ut baconet mot kyckling eller kalkonbacon eller skippa det helt men då kan lite stekfett vara behövligt)
  3. sedan går du i med vitlöken och chilin som får gå i ca 30 sekunder för att få fram smakerna innan äggen och äggvitan åker ned i pannan.
  4. rör runt lite så att äggsmeten fördelas jämt och låt det sedan stå någon minut på plattan för att få lite färg i botten innan den sedan ställs in i ugnen på 225 C i ca 15-20 min. Jag använde en ungsfast stekpanna med 20 cm diameter, har du inte en stekpanna som tål att vara i ugnen för du över allt till en ungsfast form innan äggsmeten hälls över och sedan in i ugnen.
  5. när den nästan är helt fast och klar så strö över lite riven ost och ställ in den igen några minuter så osten får smälta.
Inlägget publicerades i Recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *