Utbud:

Effekt:

Pris:

Pantotensyra (vitamin B)
Energi
Kroppsvård
Mental prestation
Läs våra rekommendationer i slutet av inlägget.

Vad är pantotensyra?

Pantotensyra, eller som det även är känt som, vitamin B5. Det är vitaminer som är bra för håret, huden, och naglarna. Denna syran är bra för en mängd olika saker. Även fast den är bra för ytliga saker som t.ex. hy och hår. Så ger den även andra fördelar som att den ökar kroppens omsättning av kolhydrater och fett till energi. En sak som är bra pantotensyra är att den är vanligt förekommande i livsmedel som kött, fisk, ägg och baljväxter. Men om du inte får i dig tillräckligt med vitamin b5 genom maten så finns det även kosttillskott som komplement. Det är ovanligt att man har brist på denna vitamin men om du vill vara säker på att du får i dig tillräckligt så kan du alltid ta ett tillskott. Var dock noggrann med att följa den dagliga rekommendationen.

Vad är pantotensyra bra för?

Då denna vitamin är bra på flera olika sätt så finns det ingen anledning att undvika den. Om du får i dig rätt mängd pantotensyra så kommer du att uppleva att din hy är blir bättre och din akne minskar. Du kommer även märka att ditt hår mår bättre. Du kommer även märka att din kropps omsättning av kolhydrater och fett är bättre. Det kommer du märka på så sätt att det inte lagras på din kropp i form utav kroppsfett. Det är bra då du kan se till att du håller dig i form och att du håller dig frisk. Du kan då undvika hjärt- och kärlsjukdomar. Det kan vara bra att vara extra noggrann vid träning eller när du går på diet, för att vara säker att du får det resultatet som du vill ha.

Vem kan behöva ta kosttillskott?

Oavsett om du elitsatsar i någon idrott eller om du inte motionerar på din fritid så kan pantotensyra vara bra för dig. Det är bra att se till att din kropp får det den behöver så den får goda förutsättningar att arbeta som den ska. Denna vitamin är viktig för alla olika åldersgrupper, oavsett om du är ung eller gammal. Elitsatsande idrottare eller kontorsarbetare, kvinna eller man. Denna vitamin är viktig för alla. Och det är enkelt att få i sig den då den är vanligt förekommande. Så det är svårt att undvika den vilket är bra. Det kan vara bra att veta att om du inte vill ta kosttillskott så är det viktigt att du äter färskt kött och grönsaker. Du ska helst också undvika konserverade och/eller frysta livsmedel. Anledningen till att är för att färska livsmedel innehåller oftare mer vitamin b5 än de lagrade och behandlade produkterna.

Ett långt och friskt liv

Om du vill se till att din kropp håller sig i god form så kan denna vitamin vara bra att ha i åtanke. Men även om du bryr dig om ditt utseende så kan det vara bra att hålla koll på denna vitamin. Då kan du se till att dina naglar, hår, och hy mår bra. En viktig del av en god hälsa är att se till att du får i dig alla bra vitaminer. Och det gäller inte bara pantotensyran, utan även andra vitaminer samt mineraler. En god kost och en hälsosam livsstil kommer att ge dig mycket goda förutsättningar till ett längre liv. Men även ett lyckligare liv då det kan leda till att du undviker sjukdomar och skador. Då denna vitamin löser sig i vatten så är det bra att se till att du får i dig den kontinuerligt. Den hjälper dig på traven mot ett långt och friskt liv.

Våra rekommendationer

Vi rekommenderar alltid produkter som vi anser fungerar. I Detta fall rekommenderar vi B5 Pantotensyra från Healthwell som bidrar till minskad trötthet och utmattning. Healthwell har i skrivande stund över 60st recensioner med ett genomsnittlig betyg på 4,6 av 5. Vi rekommenderar även Reneé Voltaire B-vitaminkomplex som bidrar till normal energiomättning och minskad trötthet samt utmattning. Komplexet är framställt utan jäst och har en vegetabilisk kapsel av cellulosa.

pantotensyra healthwell

Healthwell

Från Svensk hälsokost.

Läs mer/köp
pantotensyra apoteket

Renée Voltaire

Från Apoteket.

Läs mer/köp

Har du testat pantotensyra? Lämna en recension med ditt betyg och gärna en motivering. Din personliga recension kommer sedan att visas under inlägget inom några timmar oavsett betyg och omdöme. Lämna din recension i kommentarsfältet under eller kontakta oss med din recension.

Inlägget publicerades i Blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *