Här kommer ett riktigt gott recept på bananbröd som jag bakat i veckan! Nyttigt, sockerfritt, glutenfritt och supergott! Toppa med smör, jordnötssmör eller ät som det är!
Ingredienser:
- 2 bananer + 1 banan att toppa med
- 2 dl havremjöl
- 2dl naturell kvarg
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2tsk bikarbonat
- 2 ägg + 2 äggvitor
- 1 skopa vanilj vassle
- 2krm vaniljpulver
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200grader.
- Vispa äggen pösigt i en bunke.
- Mosa bananerna på en tallrik och häll sedan i alla ingredienserna i bunken.
- Klä en brödform med bakplåtspapper & häll sedan i smeten. Dekorera med en delad banan på toppen.
- Grädda brödet i ugnen 35-40 minuter.
- Låt brödet svalna innan du tar ut brödet ur formen.
Oj så gott! Måste testas här hemma 😀