Här kommer ett riktigt gott recept på bananbröd som jag bakat i veckan! Nyttigt, sockerfritt, glutenfritt och supergott! Toppa med smör, jordnötssmör eller ät som det är!

Ingredienser:

  • 2 bananer + 1 banan att toppa med
  • 2 dl havremjöl
  • 2dl naturell kvarg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2tsk bikarbonat
  • 2 ägg + 2 äggvitor
  • 1 skopa vanilj vassle
  • 2krm vaniljpulver

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200grader.
  2. Vispa äggen pösigt i en bunke.
  3. Mosa bananerna på en tallrik och häll sedan i alla ingredienserna i bunken.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper & häll sedan i smeten. Dekorera med en delad banan på toppen.
  5. Grädda brödet i ugnen 35-40 minuter.
  6. Låt brödet svalna innan du tar ut brödet ur formen.

En tanke om “Bananbröd recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *