Julen närmar sig och det börjar lukta nybakade lussebullar över hela stan. Vem blir inte sugen då? Men alla kanske inte tål gluten, eller inte vill förstöra formen med socker och fett, då kan man såklart baka nyttiga lussebullar istället. Testa dessa nyttiga lussebullar med tillsatt vassleprotein. Receptet kommer ursprungligen från Amelie Håkansson.

Nyttiga lussebullar – ingredienser

  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 1 skopa Whey vanilj
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 msk steviaströ
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • Vaniljarom (1 kapsel, eller som jag tog – 1 tsk)
  • 1/2 paket saffran löst i 1 msk vatten
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl mjölk
  • 1 sked laktosfri kvarg

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Tillsätt de blöta och blanda ihop till en deg med händerna. Tillsätt eventuellt mer fiberhusk och mjöl om degen är för kladdig.
  4. Häll ut degen och gör dina lussebullar. Dekorera med russin och pensla med ägg.
  5. Baka i ugnen ca 10-14 minuter.

 

Vill du ha fler recept?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du en notis när vi publicerar nya nyttiga recept.