Nyttig mochi med jordgubbar
Portioner Förberedelsetid
12st 15minuter
Tillagningstid Passiv tid
15minuter 1timmar
Portioner Förberedelsetid
12st 15minuter
Tillagningstid Passiv tid
15minuter 1timmar
Ingredienser
Mochi
Bönpasta
Instruktioner
Bönpasta
  1. Pressa bönorna med en stekspade för att få den jämnaste strukturen. Överför pastan till en kastrull. Tillsätt sötströ, använd låg värme för att sjuda det överskredda vattnet ut. Rör om hela tiden. När pastan värms upp och sötströt löses, kommer pastan att bli lös. Tillsätt rissirap, fortsätt röra om så att ångan kommer ut och pastan blir tjockare. Fortsätt koka tills vattnet har förångats. Cirka 10 minuter. Stäng av värmen, låt svalna. Platta in pastan och linda in ordentligt i plastfolie.
Mochi
  1. Kombinera rismjöl och sötströ i en mikrovågsugn. Tillsätt i vatten, blanda tills det kombineras. Lägg skålen i en mikrovågsugn, värm upp den i 1 min. Ta ut skålen och rör om blandningen med en slev som tål värme. Lägg in i mikrovågsugnen igen och värm upp den i 1 minut. Ta bort skålen från mikrovågsugnen. Håll omrörningen med den värmetäta sleven. Tillbaka in i mikrovågsugnen och värm upp den i 30 sekunder, tillsätt superfärgspulvret och håll omrörning tills det blir tjockare och kommer samman till en deg. Lägg försiktigt i majsstärkelse. Lägg mochin ovanpå (Lägg lite vatten på händerna för att förhindra att degen fastnar). Skär upp mochin i 12 bitar. Forma dem till cirklar. (använd mer majsmjöl om det behövs).
Jordgubbar
  1. Ta fram jordgubbarna och omringa dem med bönpastan. Fukta händerna lite. Placera sedan den platta mochi-degen och lägg den täckta jordgubben ovanpå den (med spetsen vänd nedåt) Dra in den med att klämma fast botten. Lägg in i frysen minst 1 timma
Receptanteckningar

Handla era ingredienser hos Welloteket. (sponsrad länk)

Recept och bild av nm_meiyee